במהלך החיים הגוף שלנו ושל האנשים שאנו מכירים משתנה ועם הזמן נוצרים שינויים פיזיים שמקשים על התפקוד היומיומי. על כן, רובנו מכירים אדם מבוגר שבשל סיבה רפואית כלשהי נעזר באביזרי עזר וציוד סיעודי על מנת לשפר את תפקודו ואיכות חייו. כיום המודעות לאביזרי עזר עולה ואיכותם משתפרת והמגוון גדל, כך שיש סוגים שונים של ציוד סיעודי שמטרתם לענות על הצרכים השונים. להלן, רשימה של תחומי סוגי הציוד השונים.
ציוד לשיפור פעילות יום יומית
ישנם אביזרי עזר רבים שמטרתם לשפר את התפקוד בפעילויות היום יומי של הקשישים. בזכות שימוש בציוד זה המטופל יכול לשמר את עצמאותו בתחומים השונים. למשל, בתחום הלבוש ישנם אביזרים שיכולים לעזור למטופל לגרוב גרביים ולנעול נעליים בנוחות או בגדים עם סקוצ'ים שקל ללבוש ולהסיר. באמבטיה, אפשר להיעזר במשטחי נוגדי החלקה, מושב רחצה ספוג עם ידית ארוכה מאחזי יד במקלחת ובשירותים. במטבח ניתן להיעזר בסכו"ם מעובה, כוס קלת משקל וכדומה.
שמיעה וראייה
עם הגיל יכולה להופיע ירידה בחוש הראיה ובחוש השמיעה, הטכנולוגיה התפתחה הרבה בתחומים אלו .כיום אפשר לקנות מכשירי שמיעה שנכנסים לאוזן וכמעט ואינם מחוץ לאוזן. הרמקולים בטלוויזיה ובמחשב השתדרגו ומאפשרים לאנשים עם לקות בשמיעה לשמוע איתם. כמו כן ניתן להיעזר בפתרונות נוספים כמו תאורה לפעמון של הדלת.
כדי להקל על אנשים עם קושי בראיה, משקפיים יכולים לשפר את הראיה. כמו כן, אפשר למצוא ציוד חשמלי עם מקשים גדולים יותר, למשל טלפון. אפשרות נוספת היא להגדיל את חפצי יומיומית כמו קלפים גדולים או סימונים בולטים ומוגדלים של המספרים והדמויות.
אביזרי ספיגה
אחד הקשיים שנפוצים בקרב הגיל המבוגר הוא קושי חלקי או מלא בשליטה על הסוגרים. לשם ההתמודדות עם קושי זה ניתן להשתמש באבזרי ספיגה כמו חיתולים למבוגרים, פדים לספיגה ומכנסונים. למבוגרים עם קושי בהליכה לעבר האסלה יתאים להשתמש בבקבוקי המתאימים לאיסוף שתן וגם בסירי לילה שיונחו ליד המיטה.
ציוד לשיפור הניידות
לפי הקושי הגופני והקוגניטיבי של האדם המבוגר אפשר להתאים לו ציוד שיקל על הניידות שלו. האביזרים המומלצים הם: מקלות הליכה, כיסא גלגלים רגיל או ממונע, הליכון, רולטור (הליכון עם גלגלים), מנוף, מעלון להעלאה למיטה, מעלה מדרגות, רמפה, קלנועית וכדומה. כמובן שחושב מאוד ללמוד איך משתמשים באביזר עזר ולהתאים במידת הצורך אביזרים למניעת פצעי לחץ.
לסיכום
לאנשים בגיל המבוגר יכולים להיות להם קשיים פיזיים שמשפיעים על מגוון תחומים. חשוב לדעת איזה ציוד סעודי ואבזרי עזר קיימים שיכולים לעזור למבוגר להתמודד עם כל קושי או להקל על העבודה של המטפלת סיעודית שמגיעה מחברת הסיעוד. כדי לעזור להם, אפשר לפנות לצוות המקצועי של עמותת מכל הלב ולבדוק מהם הצרכים והקשיים ולמצוא להם את הציוד הסיעודי המתאים למצבם, ניתן ואף מומלץ להיעזר המרפאה בעיסוק לשם כך.