האם דיור מוגן מתאים גם לסיעודיים?

האם דיור מוגן מתאים גם לסיעודיים

רבים מבני גיל הזהב עוסקים רבות בשאלה הנצחית, האם כדאי ועדיף להם להישאר בדירה שלהם או שמא כדאי להם לעבור לבית אבות או למרכז לדיור מוגן.
ישנם רבים מבני גיל הזהב המעדיפים להמשיך לחיות בדירה המוכרת להם, בנכס שבו אגרו את מיטב הזיכרונות שלהם ובסביבה המוכרת והתומכת שהתרגלו אליה זה מכבר.

עם זאת, כאשר בני גיל הזהב זקוקים להשגחת רפואית ולעזרה בהתנהלות היומיומית ובעיקר כאשר הקשיש נותר בגפו, השיקולים משתנים.
במקרים אלה חשוב לבחון את כל האפשרויות הקיימות כדי לקבל החלטה נכונה שתבטיח חיים בטוחים ונוחים יותר.

מענה למבוגרים סיעודיים

קשישים הסובלים מקשיים בהתנהלות היומיומית אינם מעוניינים להפוך לנטל על המשפחה.
הם התרגלו לחיים עצמאיים ומעוניינים להמשיך לחיות בכבוד, תוך קבלת העזרה שהם זקוקים לה.
קשישים רבים חוששים להישאר לבד בבית ללא השגחה; אם הם מעוניינים בהשגחה צמודה עליהם לשאת בעלויות גבוהות וקיים גם חשש להישאר לבד בבית עם מטפל זר.
לכן, האופציה הטובה ביותר עבור רוב הקשישים היא לחפש פתרונות של דיור מוגן.
ישנם מקומות המציעים מחלקה סיעודית, כאשר בתים לדיור מוגן לרוב מתאימים לבני גיל הזהב שמעוניינים בחיי חברה, בפעילויות מגוונות, בהשגחה רפואית צמודה ובאפשרות לקיים אורח חיים עצמאי.

במחלקה הסיעודית של בית לדיור מוגן יש תנאים אופטימליים לקשישים סיעודיים.
ברוב המחלקות הסיעודיות בבתי דיור מוגן ניתן למצוא מיטות מיוחדות, מתקנים לטיפולי פיזיותרפיה, חדרי רחצה המותאמים לקשישים סיעודיים וכמובן, צוות רפואי מיומן המעניק השגחה רפואית צמודה מסביב לשעון.

סביבת מגורים תומכת המותאמת לצורכי קשישים סיעודיים

אמנם קשיש סיעודי יכול לבחור בבית אבות סיעודי, אך כדי ליהנות מאיכות חיים גבוהה יותר ומטיפול צמוד הכולל השגחה רפואית של צוות מיומן כולל אחות פרטית, אין תחליף לפתרון של מחלקה סיעודית בבית דיור מוגן.
לרוב, בתי הדיור המוגן בארץ מציעים פתרון יעיל ומתקדם לקשישים עצמאיים המעוניינים ליהנות מסל שירותים שאינו קיים בבתי אבות רגילים. לדוגמה, מועדון בריאות, חדר כושר, ספריה, בריכת שחיה, חוגים, פעילויות מגוונות וכדומה. בבית לדיור מוגן המציע מחלקה סיעודית זוכים הקשישים להשגחה רפואית צמודה ולטיפול מעבר לעזרה בפעילויות היומיומיות.

בית לדיור מוגן עם מחלקה סיעודית מספק לקשיש ארוחות, לינה, שירותים רפואיים שונים ושירותים סוציאליים, ובני משפחתו של הקשיש יכולים לבקר אותו בכל עת.
יש לבחור בקפידה את המקום לקשיש ולוודא כי המחלקה הסיעודית מתאימה למצבו הסיעודי והנפשי, וכי מצוי במקום כל הציוד הנדרש לטיפול במצבו הסיעודי.

תמונה של מאת: צוות נתן סיעוד
מאת: צוות נתן סיעוד
אהבתם את התוכן? - שתפו
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
VK
Email
תוכן עניינים
האם דיור מוגן מתאים גם לסיעודיים
צרו קשר
מאמרים נוספים
קלנועיות כמענה לתנועה עצמאית בקרב מטופלים סיעודיים
קלנועיות מספקות מענה פרקטי ומשמעותי לשיפור הניידות של מטופלים סיעודיים בישראל. הן מאפשרות לאדם שאיבד את כושר ההליכה או חווה מגבלות פיזיות לצאת מביתו, לשמר עצמאות ולהשתלב שוב במרחב החברתי, העירוני והמשפחתי. השינוי באיכות החיים שמביאות איתן הקלנועיות אינו טכני בלבד – הוא רגשי, חברתי ובריאותי גם יחד.
מדריך לבחירת קלנועית לשימוש בסביבת שירותי סיעוד

בחירת קלנועית לשימוש בסביבת שירותי סיעוד יכולה לעשות הבדל משמעותי באיכות החיים של אנשים עם מוגבלות בתנועה. בחירה נכונה עשויה להבטיח ניידות קלה, ביטחון, ונוחות מרבית. במדריך זה נעמיק בפרמטרים החשובים שצריך לקחת בחשבון, תוך התייחסות לצרכים ייחודיים ועצות פרקטיות המתאימות במיוחד לישראל. מה יש לקחת בחשבון לפני רכישת קלנועית?

עבודה עם קשישים

ככל שתוחלת החיים עולה, כך אחוז הקשישים באוכלוסייה עולה גם הוא. וכשכך הוא הדבר, הרי שאותה אוכלוסייה חייבת לקבל מענה הולם מבחינת סיוע רפואי, פיזי, נפשי וחברתי. מטפלת בקשישים הינו אחד המקצועות המורכבים הקיימים, המשלבים בתוכם קשיים ואתגרים אישיים ומקצועיים רבים. הקשיים בגיל השלישי בגיל השלישי מתרחשת ירידה משמעותית בבריאות

דילוג לתוכן